Riab Ambassadeur VN-programma United 4 Smart Sustainable Cities

Riab is door de ITU (International Telecommunications Union) aangesteld als Ambassadeur van het United 4 Smart Sustainable Cities (U4SSC) programma van de Verenigde Naties.

 

Dit programma biedt gemeenten niet alleen de mogelijkheid onderdeel te worden van dit VN-SDG programma, maar vooral om over een betrouwbaar ijkpunt (nul-meting) te beschikken waar de gemeente op de schaal van Slim en Duurzaam staat. 

 

De KPI evaluatie van de 17 SDG's is niet alleen een legitiem vertrekpunt maar voorziet juist in een beleidsmiddel om de gemeentelijke duurzaamheidsdoelen daadwerkelijk te kunnen meten en behalen.Dit wordt dan vooral geplot op SDG 11 "Duurzame steden en gemeenschappen". 

Gecoördineerd door de ITU wordt het programma ondersteund door vele VN-programma's. In het programma nemen inmiddels meer dan 100 steden deel en hebben niet alleen een meetpunt voor de eigen gemeenschap, maar kunnen dit ook onderling vergelijken met steden en gemeenten op landelijk of mondiaal niveau.

 

Op basis van door de VN-organisaties en experts zijn de KPI's voor de 17 SDG's Internationaal gewogen en vastgesteld, zodat de uitgangspunten en uitkomsten geen onderwerp zijn van discussie. Hierboven ziet u wat voorbeelden van een grafische weergave van de SDG scores.


May 7th 2020: webinar Mobile World Live / GSMA

Officially opened by State Secretary Mona Keijzer, 6 acknowledged public and private parties provided indepth insights to an online target audience of senior industry experts  concerning digital ambitions, goals, strategies, propositions and better practices for Digital Transformation & Leadership in NL:


Videoconferencing tijdelijk inzetten tijdens Corona-crisis

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 worden ondernemingen en instellingen wel heel direct gedwongen anders te werken en te communiceren. Om snel en adequaat te overleggen en vergaderen is het gebruik van Unified Communication/Collaboration en het gebruik van Videoconferencing zeer effectief.

 

Riab heeft al enige jaren Agile Videoconferencekits beschikbaar, die zonder netwerk- en aansluitvoorzieningen kunnen worden ingezet. U betaalt slechts een gering bedrag per maand en wij zetten een Videoconference unit op uw kantoor inclusief beeldscherm en een 4G draadloos router zodat er geen koppeling met uw netwerk hoeft te worden gemaakt.Een volledige voorziening, inclusief beeldscherm en 4G router met onbeperkt data is beschikbaar vanaf € 380,= per maand,

 

U bent nu in staat om vanaf de centrale locatie vergaderingen, standups, en scrum teams voort te zetten in uw communicatie met medewerkers en externe partijen inclusief het online delen van documenten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.


Onafhankelijk en Agile in SDG-Return bij Europese Aanbestedingen

Zeist, November 2019

 

Vanuit de ervaring als onafhankelijk adviesorgaan bij Europese Aanbestedingen alsmede de actieve rol die Riab de afgelopen jaren heeft uitgevoerd bij de diverse VN programma's worden Europese Aanbestedingen nu direct gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals.

 

Dit betekent dat zodra een overheidsorganisatie Europees aanbestedingsplichtig is, Riab als SDG-coordinator niet alleen helpt bij de uitvoering van de Europese procedure, maar ook gelijktijdig gemeenten en overheidsinstellingen helpt bij het invullen van een directe bijdrage in "Smart & Sustainability". Hierdoor wordt de aanbestedende partij en opdrachtgever actief geholpen aan een maatschappelijke bijdrage voor een betere wereld. 

 

Wilt u meer weten? Neem contact met een van onze gecertificeerde Scrum Masters voor meer informatie.


Succesvolle participatie op Smart City Event van 21 Juni 2019

Vanuit Riab's participatie als kwartiermaker van het Global United Smart City Programma USC en U4SSC heeft Olaf Müller deelgenomen aan een interactief panel over "Best kept Smart Cities Secrets".

 

Het panel tijdens het Internationale Smart City Event werd deelgenomen door:

  • Michel Bezuijen, Mayor of the city of Rijswijk
  • Rik van Berkel, Cluster Manager Built Environment at FME-CWM, Netherlands organization of enterprises for the technological industry
  • Arthur van der Wees, Co-founder at the Institute for Future of Living
  • Olaf Müller, City Program United Smart Cities

klik op de foto voor alle gerenommeerde sprekers


Inclusive Smart Cities by Design

Congres Inclusive Smart Cities by Design’ op donderdag 20 juni in de Johan ‘Cruijff ArenA in Amsterdam

 

Edwin Bijl was één van de key note spreakers en gaf een uiteenzetting over het Mondiale United Smart City Programma in het behalen van een leefbare, veilige, rechtvaardige, duurzame, bereikbare en inclusieve stad.

 

Dit congres is een vervolg op Livable Smart Cities by Design 2018 als startpunt voor sociaal- maatschappelijke initiatieven in Amsterdam Zuidoost in samenwerking met de Johan

Cruijff ArenA.

Geslaagd Gala Amsterdam Business Awards

Wat een geweldige avond met prachtige winnaars! Tijdens het tiende Amsterdam Business Awards gala werden de winnaars extra in het zonnetje gezet. V.l.n.r. ziet u de winnaar van de cultuur award, Ramsey Nasr en de winnares van de internationale award, Eva Heffernan van Salesforce. Geheel rechts staat Henk Markerink van De Johan Cruijff ArenA die de Amsterdam Business Award won. Allen nogmaals van harte gefeliciteerd!!

"Smart Scrum Masters"

Deze 11 Scrum Masters hebben naast de Prince2 projectmanagementmethodieken de skills om vooral Gemeenten en Zorginstellingen bekend te maken met Agile Scrum.

 

Het door Riab ontwikkelde model zorgt gelijktijdig dat met deze Agile manier van benaderen gelijktijdig kan wordt gewerkt aan praktische invulling van schaalbare, "slimme" en "duurzame"oplossingen.

 

Vanuit de SDG's (Sustainable Developement Goals) die door de VN zijn opgesteld, worden praktische voorbeelden op een Agile wijze op haalbaarheid binnen de eigen gemeente getoetst.

 

Neem voor meer info en mogelijkheden even contact met ons op.

 

 


Meer weten over Smart en Sustainable oplossingen en Events?

 

Kijk even op www.smartcity.media of klik op het logo