Tegenlicht Meet Up 033 - Mobiliteit van morgen

13 september 2022, van 19:00 tot 21:00 | KAdECafé in de Bibliotheek het EemhuisKosten: Gratis

Op dinsdag 13 september is er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Deze keer gaat het over het thema 'Mobiliteit van morgen'. Hoe verplaatsen wij ons in de toekomst? Twee toekomstdenkers nemen innovaties onder de loep die mobiliteit voor het jaar 2040 duurzaam en toekomstbestendig kunnen maken.

 

Dat mensen zich in de toekomst minder zullen verplaatsen, dat ze minder gaan reizen en vliegen is grotendeels een illusie. De zogenaamde Marchetticonstante bepaalt dat de mens voor de woon-werkafstand gemiddeld 1 uur en 6 minuten per dag onderweg is, op welke manier dan ook. We gaan anno 2022 alleen sneller en verder reizen. Maar dat moet schoner, duurzamer, veiliger, slimmer en betaalbaar. Hoe kan mobiliteit in de toekomst minder beslag leggen op de planeet, de economie en de samenleving? 

 

We kijken de uitzending terug vanaf 19:00 uur voor wie dat wilt. Om 20.00 uur begint het gesprek met de gasten en discussie.

 

Sprekers

 • Olaf Müller: Spreekt over de Air pod 2.0 auto die op lucht rijdt
 • Reint Jan Renes: Lector psychologie voor een duurzame stad
 • Jocelyn Kemker de Kruif: Eigenaar Bureau voor fietsstimulering


Bezoek het After Event NLMWC Barcelona

Donderdag 12 mei 2022 bij KPMG Amstelveen

Dear All,

 

We are looking back on a successful attendance of The Netherlands at MWC and 4YFN 2022 in Barcelona. We truly enjoyed it and would like to thank all NL partners/delegates for their support!

 

Most of our expectations have been exceeded. But of course we can always do better, hence this after event to learn from eachother and further improve or enrich the NL program at MWC & 4YFN 2023.

 

Even more importantly, it was a live and safe event with far more visitors than anticipated. Just take a look at GSMAs press release and event report with all key figures: GSMA Press Release MWC22 and GSMA MWC22 event report. Impressive numbers indeed!

 

The agenda for our NL MWC 22 after event will likely be as follows:

 

 • 15:00 Opening & Introduction Dick van Schooneveld, Exec, NL MWC
 • 15:10 Welcome from our host David Ikkersheim, TMT Leader, KPMG
 • 15:25 The MWC22 Takeaways Carl Wichman, Account Director GSMA
 • 15:40 Review of NL MWC22 Mark Beermann, Director ES/NLMWC
 • 16:00 Review of 4YFN22 Lotte Engels, Director NBSO/NL 4YFN
 • 16:10 Strategic Priorities NL Topsector ICT/Team dutch digital delta
 • 16:20 On the Road to 6G (FNS) Jeroen Buijs, CTO Ericsson NL
 • 16:30 Preview NL MWC23 Dick van Schooneveld/Mark Beermann
 • 16:45 Q&A, Discussion & Closure All
 • 17:00 Networking & Happy Hour All

 

We would like to welcome you from 14:30 hours onwards at the beautiful location of our partner KPMG on Thursday May 12, 2022.

 

Locatie

KPMG

1 Laan van Langerhuize

1186 DS Amstelveen


VNG contract "GT Connect" officieel ontbonden

Het contract GT Connect is eind 2020 ontbonden en het Servicecentrum Gemeenten van VNG Realisatie verzorgt de afhandeling daarvan. Voor het grootste deel gaat het om de juridische afhandeling van het geschil met leverancier Atos. Daarnaast hebben deelnemers samen met het SCG mogelijkheden bekeken om op een andere manier GT Connect voort te zetten. Eind juli heeft de directie van de VNG goedkeuring gegeven aan de uitvoering van een onderzoek naar de opvolger van GT Connect. 

 

Vervolgens is het besluit genomen om de afhandeling voor de deelnemers en het onderzoek van elkaar te scheiden. Het onderzoek zal in oktober worden afgerond (bron: nieuws.realisatie@vng.nl)


Succesvolle deelname en organisatie Riab in MWC & 4YFN 21 Barcelona


Geslaagd NL Digital House 2.0 event over de Nederlandse verkiezingen en digitalisering

van links naar rechts: Mark Beermann, Kees Verhoeven, Eppo van Nispen tot Sevenaer, Dick van Schooneveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen 3 maart is de impact van digitalisering en cybersecurity bij de Nederlandse verkiezingen en voor een nieuw kabinet onder de loep genomen met als sprekers onder meer:

 • Jeannine Peek (boegbeeld van team Dutch Digital Delta en Topsector ICT),
 • Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66, ICT-expert),
 • Eppo van Nispen tot Sevenaer (AI Coalitie / Beeld & Geluid)
 • Mark Beermann (founder Enterprise Summit)
 • Dick van Schooneveld (coördinatie en moderator)

Verder heeft ES een spreekslot aangevraagd bij GSMA in het hoofdprogramma van MWC21 met als titel: “Triple Helix approach 5G The Netherlands”. Dit in samenwerking met de 5G hubs in Nederland en relevante overheids/marktpartijen.


19 - 21 januari 2021: Aandacht voor Duurzaamheid en SDG's

Riab Telematics is een partner van Real Estate and Building Futureproof 2021, het grootste online evenement in de vastgoed- en bouw in Nederland. Het doel van Real Estate and Building Futureproof is om virtueel 6000 professionals bijeen te brengen en inzicht te krijgen in nieuwe trends, kennis delen en nieuwe professionele contacten op te doen in een tijd waarin grote fysieke bijeenkomsten helaas niet mogelijk zijn.

 

Real Estate & Building Futureproof vindt plaats van 19 tot 21 januari 2021. Hier komen besluitvormers bijeen om kennis te delen, inzicht te verkrijgen in nieuwe trends en commerciële relaties op te bouwen.

 

"Er is voldoende gesproken over duurzaamheid, nu is het tijd om tot uitvoering over te gaan!" Maar gebeurd dat ook echt? Olaf Müller zal 20 januari laten zien hoe "Slim & Duurzaam" de steden werkelijk zijn met het VN City Evaluatie Framework

 

Riab Telematics is een partner van Real Estate and Building Futureproof 2021, het grootste online evenement in de vastgoed- en bouw in Nederland. Het doel van Real Estate and Building Futureproof is om virtueel 6000 professionals bijeen te brengen en inzicht te krijgen in nieuwe trends, kennis delen en nieuwe professionele contacten op te doen in een tijd waarin grote fysieke bijeenkomsten helaas niet mogelijk zijn.

 

Bezoek jij Real Estate and Building Futureproof 2021? The partners dragen gezamenlijk de kosten voor dit online evenement. Als relatie bieden wij u dan ook graag een gratis toegangsticket twv €95.

 

Wees erbij, registreer je door op de foto hierboven te klikken.


“Doe eens duurzaam" 17 delige serie over SDG's en Facility Management

 

Doe eens duurzaam

Doe eens duurzaam is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, de SDG’s. Het behalen van de SDG’s is wereldwijd een enorme uitdaging en lukt alleen als alle bedrijven en instellingen zich hiervoor inspannen. Facility Management heeft op alle SDG’s een (zeer) grote invloed, maar dit is vaak (nog) niet bekend in de top van organisaties. Daarom hebben FMN en Ifmec de krachten gebundeld met een 17-delige videoproductie. Ook SDG House Utrechtse Heuvelrug committeert zich aan deze productie.

 

In deze 17 (ja, één per SDG) afleveringen van zo’n 20 minuten gaan Yvette Watson, Alycia Biekram en Wim Oolbekkink in gesprek met boegbeelden en wetenschappers uit het werkveld in gesprek en delen we de best practices zodat jij direct aan de slag kan gaan met het behalen van de doelstellingen. Hoe realiseer je de desbetreffende SDG, en tegen welke problemen kan je aanlopen? Olaf Muller zal het meetinstrument United 4 Smart Sustainable Cities toelichten van dit VN Programma om Smart en Sustainability van gemeenten visueel weer te geven.

 


Opening SDG-pad op landgoed Zonheuvel

Vanuit het U4SSC VN Programma was Riab op 9 december 2020 aanwezig bij de opening van het SDG-pad op het prachtige landgoed Zonheuvel te Doorn.

 

Landgoed Zonheuvel is de residentie van SDG-gerichte organisaties, zoals NCD, Ifmec en "jouw tijdelijke compagnon" en beschikt nu over een mooie route in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug waar u meer informatie tot u kunt nemen van ieder van de 17 duurzaamheids doelen (SDG's  of Sustainable Development Goals).

 

Naast de beschrijving van de SDG's wordt u geprikkeld hoe u persoonlijk een bijdrage kunt leveren aan de invulling van de VN doelstellingen.

 

Dit pad is een initiatief van NCD en Campus Landgoed Zonheuvel en werd op 9 december 2020 als eerste afgelegd door de vrouw van Gerard Citroen (1959-2020), zijn kinderen Karen en Frank en voormalig NCD-directeur Gerard van Vliet. 

 


Riab betrokken bij Holland Paviljoen en programma MWC2021 Barcelona

MWC2021 is de nieuwe benaming voor het Mobile World Congres Barcelona, waar Nederland zich op het Holland Paviljoen profileert omtrent de technische en maatschappelijke ontwikkelingen. Hierbij een presentatie van de organisatie door Dick van Schooneveld en Mark Beermann over de inhoud van de Nederlandse inbreng.


Telecom Insights 2020 op donderdag 26 November over ontwikkelingen 5 G

vanaf 8.30 kunt u via het online platform andere bezoekers ontmoeten, inlezen, chatten en videomateriaal bekijken. Vanaf 9.00 uur start het programma. Telecom Insights 2020 kent als belangrijkste doel een gedegen beeld te schetsen van de telecomsector per eind 2020 inclusief een betrouwbare visie op de ontwikkelingen in 2021.  Daarbij ligt het zwaartepunt op de ontwikkelingen met betrekking tot de 5G-technologie.

 

Tevens zullen Dick van Schooneveld en Mark Beermann van Enterprise Summit (ES) uiteenzetten wat u kunt verwachten van de Nederlandse inbreng op het MWC2021.

 

Zes verschillende sessies

De dag is ingedeeld in zes sessies die één of meerdere interactieve elementen bevatten. Het evenement kent de discussietafel als centraal punt. Dagvoorzitter Joep Stassen ontmoet en interviewt aan tafel diverse gasten. Ook stelt hij de sprekers op het presentatiepodium voor. Joep wordt daarin per sessie bijgestaan door een co-host. Gezamenlijk geven zij richting aan de tafeldiscussies, waarbij de inbreng van de online deelnemers zeer wordt gewaardeerd.

 

De laatste sessie is een afsluitende tafeldiscussie waarbij diverse sprekers nogmaals aanschuiven. Gezamenlijk analyseren de experts aan tafel en online de dag en de learnings.


Riab Ambassadeur VN-programma United 4 Smart Sustainable Cities

Riab is door de ITU (International Telecommunications Union) aangesteld als Ambassadeur van het United 4 Smart Sustainable Cities (U4SSC) programma van de Verenigde Naties.

 

Dit programma biedt gemeenten niet alleen de mogelijkheid onderdeel te worden van dit VN-SDG programma, maar vooral om over een betrouwbaar ijkpunt (nul-meting) te beschikken waar de gemeente op de schaal van Slim en Duurzaam staat. 

 

De KPI evaluatie van de 17 SDG's is niet alleen een legitiem vertrekpunt maar voorziet juist in een beleidsmiddel om de gemeentelijke duurzaamheidsdoelen daadwerkelijk te kunnen meten en behalen.Dit wordt dan vooral geplot op SDG 11 "Duurzame steden en gemeenschappen". 

Gecoördineerd door de ITU wordt het programma ondersteund door vele VN-programma's. In het programma nemen inmiddels meer dan 100 steden deel en hebben niet alleen een meetpunt voor de eigen gemeenschap, maar kunnen dit ook onderling vergelijken met steden en gemeenten op landelijk of mondiaal niveau.

 

Op basis van door de VN-organisaties en experts zijn de KPI's voor de 17 SDG's Internationaal gewogen en vastgesteld, zodat de uitgangspunten en uitkomsten geen onderwerp zijn van discussie. Hierboven ziet u wat voorbeelden van een grafische weergave van de SDG scores.


May 7th 2020: webinar Mobile World Live / GSMA

Officially opened by State Secretary Mona Keijzer, 6 acknowledged public and private parties provided indepth insights to an online target audience of senior industry experts  concerning digital ambitions, goals, strategies, propositions and better practices for Digital Transformation & Leadership in NL:


Videoconferencing tijdelijk inzetten tijdens Corona-crisis

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 worden ondernemingen en instellingen wel heel direct gedwongen anders te werken en te communiceren. Om snel en adequaat te overleggen en vergaderen is het gebruik van Unified Communication/Collaboration en het gebruik van Videoconferencing zeer effectief.

 

Riab heeft al enige jaren Agile Videoconferencekits beschikbaar, die zonder netwerk- en aansluitvoorzieningen kunnen worden ingezet. U betaalt slechts een gering bedrag per maand en wij zetten een Videoconference unit op uw kantoor inclusief beeldscherm en een 4G draadloos router zodat er geen koppeling met uw netwerk hoeft te worden gemaakt.Een volledige voorziening, inclusief beeldscherm en 4G router met onbeperkt data is beschikbaar vanaf € 380,= per maand,

 

U bent nu in staat om vanaf de centrale locatie vergaderingen, standups, en scrum teams voort te zetten in uw communicatie met medewerkers en externe partijen inclusief het online delen van documenten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.


Onafhankelijk en Agile in SDG-Return bij Europese Aanbestedingen

Zeist, November 2019

 

Vanuit de ervaring als onafhankelijk adviesorgaan bij Europese Aanbestedingen alsmede de actieve rol die Riab de afgelopen jaren heeft uitgevoerd bij de diverse VN programma's worden Europese Aanbestedingen nu direct gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals.

 

Dit betekent dat zodra een overheidsorganisatie Europees aanbestedingsplichtig is, Riab als SDG-coordinator niet alleen helpt bij de uitvoering van de Europese procedure, maar ook gelijktijdig gemeenten en overheidsinstellingen helpt bij het invullen van een directe bijdrage in "Smart & Sustainability". Hierdoor wordt de aanbestedende partij en opdrachtgever actief geholpen aan een maatschappelijke bijdrage voor een betere wereld. 

 

Wilt u meer weten? Neem contact met een van onze gecertificeerde Scrum Masters voor meer informatie.


Succesvolle participatie op Smart City Event van 21 Juni 2019

Vanuit Riab's participatie als kwartiermaker van het Global United Smart City Programma USC en U4SSC heeft Olaf Müller deelgenomen aan een interactief panel over "Best kept Smart Cities Secrets".

 

Het panel tijdens het Internationale Smart City Event werd deelgenomen door:

 • Michel Bezuijen, Mayor of the city of Rijswijk
 • Rik van Berkel, Cluster Manager Built Environment at FME-CWM, Netherlands organization of enterprises for the technological industry
 • Arthur van der Wees, Co-founder at the Institute for Future of Living
 • Olaf Müller, City Program United Smart Cities

klik op de foto voor alle gerenommeerde sprekers


Inclusive Smart Cities by Design

Congres Inclusive Smart Cities by Design’ op donderdag 20 juni in de Johan ‘Cruijff ArenA in Amsterdam

 

Edwin Bijl was één van de key note spreakers en gaf een uiteenzetting over het Mondiale United Smart City Programma in het behalen van een leefbare, veilige, rechtvaardige, duurzame, bereikbare en inclusieve stad.

 

Dit congres is een vervolg op Livable Smart Cities by Design 2018 als startpunt voor sociaal- maatschappelijke initiatieven in Amsterdam Zuidoost in samenwerking met de Johan

Cruijff ArenA.

Geslaagd Gala Amsterdam Business Awards

Wat een geweldige avond met prachtige winnaars! Tijdens het tiende Amsterdam Business Awards gala werden de winnaars extra in het zonnetje gezet. V.l.n.r. ziet u de winnaar van de cultuur award, Ramsey Nasr en de winnares van de internationale award, Eva Heffernan van Salesforce. Geheel rechts staat Henk Markerink van De Johan Cruijff ArenA die de Amsterdam Business Award won. Allen nogmaals van harte gefeliciteerd!!

"Smart Scrum Masters"

Deze 11 Scrum Masters hebben naast de Prince2 projectmanagementmethodieken de skills om vooral Gemeenten en Zorginstellingen bekend te maken met Agile Scrum.

 

Het door Riab ontwikkelde model zorgt gelijktijdig dat met deze Agile manier van benaderen gelijktijdig kan wordt gewerkt aan praktische invulling van schaalbare, "slimme" en "duurzame"oplossingen.

 

Vanuit de SDG's (Sustainable Developement Goals) die door de VN zijn opgesteld, worden praktische voorbeelden op een Agile wijze op haalbaarheid binnen de eigen gemeente getoetst.

 

Neem voor meer info en mogelijkheden even contact met ons op.

 

 


Meer weten over Smart en Sustainable oplossingen en Events?

 

Kijk even op www.smartcity.media of klik op het logo